Ovocná roláda
14
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
180
g
cukor
3
balíčky
vanilkový puding
3/4
balíček
kypriaci prášok do pečiva
2
balíčky
nátierkové maslo
500
ml
šľahačka
2
balíčky
vanilínový cukor
3
PL
cukor
150
g
jahody
postup
1.
Bielka oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kypriaci prášok s pudingovým práškom. Do cesta opatrne vmiešame sneh.
2.
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200°C do zlata.
3.
Po vytiahnutí položíme na ešte teplý korpus mokrú utierku a zrolujeme. Medzitým si pripravíme krém: nátierkové maslo zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pridáme cukor.
4.
Vychladnuté cesto rozbalíme, vytiahneme utierku a poukladáme naň na plátky nakrájané jahody. Potom potrieme krémom a znovu zrolujeme. Navrch poukladáme zvyšné jahody.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.