Pridať recept

Ovocná roláda

14
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
180 g
cukor
3 balíčky
vanilkový puding
3/4 balíček
kypriaci prášok do pečiva
2 balíčky
nátierkové maslo
500 ml
šľahačka
2 balíčky
vanilínový cukor
3 PL
cukor
150 g
jahody

postup

1.
Bielka oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kypriaci prášok s pudingovým práškom. Do cesta opatrne vmiešame sneh.
 
2.
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200°C do zlata.
3.
Po vytiahnutí položíme na ešte teplý korpus mokrú utierku a zrolujeme. Medzitým si pripravíme krém: nátierkové maslo zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pridáme cukor.
4.
Vychladnuté cesto rozbalíme, vytiahneme utierku a poukladáme naň na plátky nakrájané jahody. Potom potrieme krémom a znovu zrolujeme. Navrch poukladáme zvyšné jahody.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
19.7.2013 17:55 | |
+1 -0
tam nie je nahodou preklap s tymi vanilkovymi cukrami raz 3 kusy raz 2 kusy nemali to byt pudingy alebo nieci ine opravte to prosim
Podobné články
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.