Pridať recept

Plnená roštenka

dobruchut

ingrediencie

4 ks
hovädzia roštenka
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 PL
sardelová pasta
40 g
maslo
30 g
údená slanina
4 ks
saláma
1 ks
uvarené vajce natvrdo
trochu
hladká múka
trochu
olej
1,5 dl
zeleninový vývar

postup

1.
Každú roštenku si rozklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme sardelovou pastou, ktorú zmiešame s 20 g masla. Jednu polovicu roštenky obložíme opečeným plátkom slaniny, kolieskom salámy, štvrtkou vajca. Potom roštenku preložíme a pripevníme špáradlom.
 
2.
Roštenky si trochu poprášime múkou a opečieme na rozohriatom oleji. Potom ich podlejeme horúcim vývarom. Zakryjeme a dúsime dovtedy, kým nie sú roštenky mäkké. Nakoniec s k nim pridá zvyšné maslo. Môžeme ich podávať buď s opečenými zemiakmi alebo aj čerstvou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať