Plnená roštenka
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hovädzia roštenka
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
PL
sardelová pasta
40
g
maslo
30
g
údená slanina
4
ks
saláma
1
ks
uvarené vajce natvrdo
trochu
hladká múka
trochu
olej
1,5
dl
zeleninový vývar
postup
1.
Každú roštenku si rozklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme sardelovou pastou, ktorú zmiešame s 20 g masla. Jednu polovicu roštenky obložíme opečeným plátkom slaniny, kolieskom salámy, štvrtkou vajca. Potom roštenku preložíme a pripevníme špáradlom.
2.
Roštenky si trochu poprášime múkou a opečieme na rozohriatom oleji. Potom ich podlejeme horúcim vývarom. Zakryjeme a dúsime dovtedy, kým nie sú roštenky mäkké. Nakoniec s k nim pridá zvyšné maslo. Môžeme ich podávať buď s opečenými zemiakmi alebo aj čerstvou zeleninou.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.