Satay s vôňovcom citrónovým
24
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
olej
1
strúčik
cesnaku
1
PL
posekaný vôňovec citrónový
1
ks
cibuľa
1
PL
tandoori kari pasta
4
ks
limetové listy
1
PL
kokosová smotana
2
ČL
postrúhaná limetová kôra
600
g
bravčové mäso
12
stoniek
vôňovec citrónový
postup
1.
V rajnici rozohrejeme olej, pridáme cesnak, ďumbier, posekané biele časti vôňovca citrónového aj cibuľu a na strednom ohni miešame asi 3 minúty, aby sa suroviny upražili do zlatista.
2.
Pridáme tandoori kari pastu aj limetové listy a pražíme 5 minút. Necháme zmes trochu vychladnúť, pridáme kokosovú smotanu, limetovú kôru, mäso a všetko najemno pomelieme. Rozdelíme na 24 porcií a formujeme na stonky kôrovca. Satay grilujeme asi 5 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.