Krkovička plnená sušenými slivkami
8
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Hlavné suroviny
1,5
kg
krkovička
300
g
sušené slivky
2
PL
maslo
Marináda
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
pohár
suché červené víno
2
ks
bobkový list
2
ks
klinčeky
trochu
nové korenie
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
Mäso umyjeme a osušíme. Strúčik cesnaku a cibuľu olúpeme a nadrobno nasekáme. Do kastróla vlejeme ocot, víno, pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkové listy, nové korenie, klinčeky a chvíľu povaríme. Horúcou marinádou zalejeme mäso a necháme 2 hodiny odležať. Slivky na 20 minút zalejeme horúcou vodou a scedíme. Krkovičku vyberieme z marinády, osušíme , napicháme ostrým nožom a do zárezov vložíme slivky. Na pekáči rozpustíme maslo, vložíme mäso, trocha ho opražíme aby sa uzavrelo. Podlejeme ho marinádou a 90 minút pečieme v rúre pri teplote 180°C. Krkovičku podávame nakrájanú na plátky, ozdobenú petržlenovou vňaťou. Výbornou prílohou sú napríklad cestoviny.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.