Syrové rožky
32
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
300
ml
mlieko
1
KL
kryštálový cukor
70
ml
olej
2
KL
soľ
150
g
tvrdý syr
25
g
čerstvé droždie
trochu
rasca, sezam
trochu
olej
1
ks
vajce
postup
Rohlíčky sú výborné, jemné, vhodné na raňajky, či desiatu s čajíkom.
1.
Cesto: pripravíme si kvások z mlieka, trochu múky, cukru a droždia. Múku preosejeme, pridáme vykysnutý kvások, olej, soľ, zvyšné vlažné mlieko a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Ak sa Vám zdá cesto husté, pridajte mlieko.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť na tenko rozvaľkáme, potrieme olejom, prekrojíme na 8 trojuholníkov, na každú časť položíme tenké plátky syra a zrolujeme od širšej časti k užšej. Ukladáme na plech vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom. Posypeme sézamom, rascou, makom. Necháme podkysnúť.
3.
Upečieme pri teplote 200°C asi 20 minút. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.