Pečené zemiaky s tzatziky
2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
podľa chuti
soľ, rasca, olej
400
g
uhorka
5
strúčikov
cesnaku
2
tégliky
jogurt alebo smotana kyslá
podľa chuti
zmes korenia na tzatziky, soľ
postup
Ľahký obed alebo večera.
1.
Zemiaky očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame na kúsky (nedávala som šupku dole), dáme na plech, pokvapkáme olejom, osolíme, dáme rascu. Pečieme, pekne do chrumkava.
2.
Pripravíme si tzatziky: Ošúpeme uhorku, vyberieme jadierka. Na strúhadle postrúhame.Zbavíme ju všetkej šťavy a pridáme k nej kyslu smotanu alebo biely jogurt pretlačíme cesnak pridáme soľ a korenie na tzatziky:)
3.
Podávame so šalátom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.