Pridať recept

Pečené zemiaky s tzatziky

2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
podľa chuti
soľ, rasca, olej
400 g
uhorka
5 strúčikov
cesnaku
2 tégliky
jogurt alebo smotana kyslá
podľa chuti
zmes korenia na tzatziky, soľ

postup

Ľahký obed alebo večera.
1.
Zemiaky očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame na kúsky (nedávala som šupku dole), dáme na plech, pokvapkáme olejom, osolíme, dáme rascu. Pečieme, pekne do chrumkava.
 
2.
Pripravíme si tzatziky: Ošúpeme uhorku, vyberieme jadierka. Na strúhadle postrúhame.Zbavíme ju všetkej šťavy a pridáme k nej kyslu smotanu alebo biely jogurt pretlačíme cesnak pridáme soľ a korenie na tzatziky:)
3.
Podávame so šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...