Fazuľová polievka s údeným kolenom
6
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
údené bravčové koleno
250
g
strakatá fazuľa
3
ks
bobkový list
1
ks
mrkva
1
ks
petržlen
1/2
ks
zeler
1
zväzok
petržlenová vňať
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mletá červená paprika
1
PL
masť
200
ml
smotana
1
PL
ocot
párky
postup
1.
Koleno a fazuľu, každé zvlášť, namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň ich spolu v čerstvej vode dáme variť. Prihodíme zopár bobkových listov a tichým varom varíme hodinu. Pridáme očistenú zeleninu a varíme ďalej. Keď koleno zmäkne, vyberieme ho, polievku zahustíme cibuľovo-cesnakovou zápražkou, do ktorej sme už vmiešali aj červenú papriku.
2.
Vrátime naspäť koleno, ešte raz necháme dobre prejsť varom a môžeme podávať. Polievku podávame so smotanou a nakrájaným kúskom kolena. Ostatné mäso nasleduje až potom, ako druhý chod s chrenom, horčicou a chlebom. Kto má rád môže si polievku dochutiť octom, variácie sa líšia podľa chuti.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.