Bažantia polievka so syrovými piškótami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
bažant
1
zväzok
polievková zelenina
1
ks
cibuľa
5
ks
klinček a borievka
1
KL
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
Syrové piškóty
2
ks
vajce
300
g
maslo
2
PL
múka
štipiek
soľ
štipiek
nastrúhaný muškátový oriešok
60
g
tvrdý syr
postup
1.
Bažanta dobre očistíme, rozdelíme na menšie kúsky a dáme variť v studenej vode. Keď vrie, vložíme k nemu zeleninu, klinčekmi napichanú cibuľu, koreniny a na miernom ohni varíme pod pokrievkou. Pri tichom vare, neprerušene, až kým mäso úplne nezmäkne. Hotovú polievku chvíľu necháme postáť, potom ju precedíme do polievkovej misy. Uvarenú zeleninu a mäso podávame zvlášť a k polievke ponúkneme syrové piškóty.
2.
Syrové piškóty: Kým sa polievka varí, stihneme ich pripraviť. Žĺtky s mäkkým maslom, štipkou soli a strúhaným muškátovým orieškom dobre vymiešame. Postupne pridávame múku a strúhaný syr, nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Masu vylejeme na pekáč vystlatý papierom, rovnomerne rozotrieme na hrúbku asi 1 cm a v predhriatej rúre za 10-15 minút upečieme do zlatožlta. Ešte za tepla stiahneme z piškóty papier a formičkami môžeme vytvoriť rôzne tvary. Podávame k polievke, každý si dá podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.