Grécke kuracie fašírky v paradajkovej omáčke
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
Fašírky
500
g
kuracie mäso mleté
1
ks
cibuľa
2
PL
pažitka
1/2
KL
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1
ks
vajce
1/2
pohár
strúhanka
1
PL
voda
trochu
olej na vyprážanie
Paradajková omáčka
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
PL
olej
440
g
konzervované paradajky
1
PL
paradajkový pretlak
1/2
pohár
voda
1/2
KL
oregano
1
KL
cukor
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Mleté mäso dáme do misy, nastrúhame k nemu cibuľu a pridáme ostatné suroviny. Dôkladne zmiešame a rukou aj trochu premiesime. Mokrou rukou tvarujeme z masy guľky. Asi 1 centimetrovú vrstvu oleja zohrejeme v panvici a prudko na ňom fašírky opečieme z oboch strán. Položíme ich na tanier.
2.
Nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak dáme do rajnice a opražíme. Pridáme ostatné suroviny omáčky a necháme ich prejsť varom. Potom vložíme do omáčky fašírky a ešte ich 30 minút varíme na miernom ohni. Ponúkame s varenými špagetami alebo inou cestovinou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.