Tiramisu
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
dlhé piškóty
400
g
Mascarpone
4
ks
vajcia
100
g
kryštálový cukor
1/2
balíček
vanilínový cukor DrOetker
1
šálka
Espresso kávy
trochu
kakao
postup
1.
Uvaríme kávu a necháme ju vychladnúť. Bielka oddelíme od žĺtok. V jednej nádobe vyšľaháme žĺtky s vanilínovým a kryštálovým cukrom do penista. K tomu pridáme mascarpone a jemne premiešame. V druhej miske vyšľaháme z bielok sneh a pridáme k prvej zmesi. Drevenou varechou zľahka zapracujeme.
2.
Piškóty len zľahka namočíme v kave ( len jednu stranu) a ukladáme vedľa seba do sklenenej nádoby. Nanesieme 1/2 krému, zopakujeme postup s piškótami a navrch nanesieme druhú polovicu krému Navrch posypeme kakaom a dáme do chledničky na pár hodín stuhnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.