Studená ananásová polievka s rumom a chilli
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
440
g
ananásový kompót
20
g
tuzemský um
70
g
práškový cukor
15
g
šťava z citróna
15
g
citrónová kôra
130
g
voda
1,5
g
Čerstvá chilli paprička
postup
Výborná trojfázová polievka, ktorá padne vhod hlavne v horúcich dňoch. Prečo trojfázová? Ako prvé ucítite sladkú chuť ananásu, tú následne prebije trpkejšia chuť rumu a na záver ju doladí mierne pikantné chilli.. :) Túto polievku som podával pri praktickej maturite a bola medzi ľuďmi žiadaná, obľúbená. :)
1.
Umyté citróny prekrojíme na polovicu a odšťavíme. Citrónovú kôru, ktorá nám ostala, vložíme do vopred pripraveného hrnca so zohriatou vodou. Varíme 5-7 minút. Potom zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
2.
Medzi tým ananásový kompót so šťavou rozmixujeme, no nie veľmi najemno, pridáme citrónovú šťavu, práškový cukor a tuzemský um.
3.
Z vychladenej vody vyberieme citrónovú kôru a citrónový vývar nalejeme do pripravenej zmesi. Necháme odstáť 30 minút na chladnom mieste. Pred podávaním dochutíme štipkou nasekanej chilli.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.