FOTORECEPT: Chrumkavé zemiaky s cesnakom a rozmarínom
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
2
KL
soľ
2
PL
ocot
2
vetvičky
rozmarín
5
strúčikov
cesnaku
4
PL
olivový olej
postup
Konečne recept, s ktorým dosiahnete chrumkavé zemiaky, ktoré sa pečením nerozpadnú :)
1.
Do vody dáme 2 KL soli a 2 PL octu, očistené a na štvrtiny nakrájané zemiaky a necháme zovrieť. Varíme iba 2 minúty a vodu zlejeme.
2.
Zemiaky dáme do zapekacej misy, jemne posypeme hrubozrnou soľou a vložíme celé srtúčiky cesnkau aj so šupkou a natrhané vetvičky rozmarínu.
3.
Polejeme olivovým olejom, jemne premiešame a dáme piecť na 30-50 minút pri 180 stupňoch (v originálnom recepte bolo písaných iba 30 minút, ale mne sa kôrka urobila až pp 45.minúte, preto odporúčam si to priebežne sledovať).
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.