Broskyňové pyré
3
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
broskyne olúpané a odkôstkované
1
balíček
škoricový cukor DrOetker
1
ks
Vanilkový struk „Bourbon“ DrOetker
2
KL
kyselina citrónová DrOetker
1
balíček
želírovací cukor Extra 21 DrOetker
postup
1.
1. Na prípravu pyré vložíme broskyne do väčšieho hrnca a pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricový cukor, rozkrojený vanilkový lusk a kyselinu citrónovú a dobre premiešame s želírovacím cukrom.
2.
Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
3.
2. Odoberieme prípadnú penu, pridáme vanilkový lusk a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
4.
Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
5.
Tip: Broskyne môžeme čiastočne alebo úplne nahradiť marhuľami. Pyré sa hodí na priamu konzumáciu teplé aj studené.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.