Marhuľový koláč s tvarohom
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
250
g
špaldová múka
50
g
krupicový cukor
1
ks
droždie
1
ks
vajce
80
g
maslo
250
ml
mlieko
tuk na vymastenie
500
g
hrudkovitý tvaroh
1
ks
vanilkový puding
1/2
ks
citrónová šťava a kôra
3
ks
vajce
800
g
marhuľa
postup
1.
V miske zmiešajte múku, štipku soli, cukor a droždie, pridajte vajce, tekuté vlažné maslo s mliekom a vytvorte cesto, ktoré necháte v teple pod fóliou vykysnúť.
2.
Akonáhle sa sa zdvojnásobí pôvodný objem, vyklopte ho na plech bez papiera na pečenie, natretý tukom. Rozvaľkajte ho rovnomerne po celej ploche.
3.
Na cesto roztrite náplň: tvaroh vymiešaný s pudingovým práškom a cukrom, strúhaná kôra, šťava a vajce. Na koláč rovnomerne poukladajte marhule a posypte mandľami alebo posýpkou.
4.
Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200°C na cca 30 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.