Talianske prekladané kurča
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
200
g
makaróny
1
ks
cibuľa
500
g
paradajka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2
stonky
rozmarín
štipiek
bazalka
2
ks
bobkový list
2
PL
olej
50
g
maslo
150
g
strúhaný syr
postup
1.
Upečené kurča starostlivo vykostíme, mäso nakrájame na menšie kúsky. Makaróny uvaríme v slanej vode, necháme ich odkvapkať a zmiešame s troškou olivového oleja. Nastrúhanú cibuľu opražíme na troške oleja. Pridáme olúpané paradajky, bohato posypeme soľou, čiernym korením, rozmarínom, bazalkou a bobkovým listom. Na miernom ohni varíme dovtedy, až sa paradajky rozvaria.
2.
V maslom vymazanej ohňovzdornej mise navrstvíme mäso, makaróny a omáčku, medzi jednotlivé vrstvy dáme trochu strúhaného syra. Na vrch namrvíme zvyšné maslo, bohato posypeme syrom a pečieme v horúcej rúre dovtedy, až syr na povrchu pekne zružovie a roztopí sa. Hneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.