Karfiolové placky
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
2
ks
vajce
100
g
hladká múka
100
g
strúhanka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olej
postup
1.
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a uvaríme v slanej vode domäkka. Vidličkou ho popučíme a necháme vychladnúť.
2.
Pridáme trochu múky a tvarujeme placky, ktoré namočíme do rozmiešaného vajíčka (to si podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením) a obalíme v strúhanke. Vyprážame z obidvoch strán asi 5 minút.
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
mars422
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.