Banánovo - broskyňový tunel
15
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
120
g
kryštálový cukor
100
g
polohrubá múka
1
KL
prášok do pečiva
2
PL
kakao
Krém
250
g
jemný tvaroh
200
ml
kyslá pochúťková smotana
250
ml
šľahačková smotana
1
ks
stužovač šľahačky
2
PL
práškový cukor
2
ks
vajce
2
ks
banán
1
ks
broskyňový kompót
Na povrch
1
ks
prášková šľahačka
150
ml
mlieko
postup
1.
Piškóta: bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu na papieri. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: tvaroh, kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor zmiešame, pridáme šľahačkovú smotanu vyšľahanú so stužovačom.
3.
Z piškóty odkrojíme 1/4, zvyšnou piškótou vyložíme formu srnčieho chrbáta, aby prečnievala. Potrieme tenkou vrstvou plnky, položíme banány, natrieme znovu krémom a zakryjeme prečnievajúcou časťou piškóty. Znovu natrieme krém, uložíme broskyne, znovu krém a prikryjeme odkrojenou časťou piškóty.
Na povrch vyšľaháme práškovú šľahačku so studeným mliekom, ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.