Pridať recept

Kuracie špízy s brokolicou

6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1000 g
kuracie mäso
1 ks
brokolica
1 ks
pór
1 ks
mrkva
1 ks
klobása
100 g
slanina
4 PL
olivový olej
1 KL
soľ
1 KL
vegeta
podľa chuti
korenie
trochu
grilovacie korenie na rybu
250 g
cherry paradajky
podľa chuti
mletá rasca
podľa chuti
bazalka

postup

1.

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Dáme do misy. Pridáme koreniny a olivový olej. Ak máme radi výraznú chuť marinády, pridáme 2 PL kečupu + 2 PL horčice (Ak budete dávať slaninu a klobásu, tak neodporúčam, chute sa vám budú miešať, budú príliš výrazné).

 
2.

Zeleninu umyjeme. Brokolicu rozoberieme na ružičky. Mrkvu a pór (alebo cibule) nakrájame na kolieska. Slaninu a klobásu pokrájame na kúsky. Paradajky umyjeme.

3.

Na špajle dávame podľa fantázie a chuti všetky ingrediencie a striedame ich. Ak sa nám zvýši veľa zeleniny, urobíme zeleninové špízy. Špízy dáme na pekáč alebo plech. Podlejeme vodou - iba trocha. Prikryjeme. Pečieme asi 40 minút zakryté a potom dopekáme už odkryté.

4.

Podávame s prílohou - hrianky, šalát, zemiaky, hranolky...

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
red_flower
13.1.2014 19:40 | |
+2 -1
Vyzerá to chutne. Na stránke www.mccain.sk nájdete recept aj na šašliky halli-galli, zdravá zeleninka a chutné zemiačiky od McCain 123 Smiles. Rýchla a chutná večera. Určite odporúčam vyskúšať aj iné zemiačiky tejto značky.
Podobné články
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...