Pridať recept

Zapekané cestoviny s brokolicou

ingrediencie

1 ks
brokolica
1 balíček
cestoviny
30 dkg
šunka
3 ks
tavený syr v črievku
tvrdý syr
125 g
maslo
1 ks
smotana na šľahanie
trochu
mlieko
soľ
vegeta
hladká múka

postup

1.
Do hrnca si dáme vodu a uvaríme cestoviny. V druhom hrnci si uvaríme brokolicu. Scedíme aj cestoviny, aj brokolicu. Zapekaciu misu vymastíme maslom a posypeme strúhankou.
 
2.
Poukladáme polovicu cestovín, na ne dáme kúsky brokolice, zasypeme šunkou, ktorú sme si nakrájali na rezance. Postrúhame syr, nakrájame naň maslo a dáme zvyšok cestovín.
3.
Uvaríme si syrovú omáčku - smotanu na šľahanie, pridáme mlieko (podľa toho koľko chceme omáčky). Zohrejeme a pridáme syr v črievku - necháme rozpustiť a dochutíme soľou a vegetou. Nakoniec zahustíme hladkou múkou.
4.
Túto omáčku potom vylejeme na zapekaciu misu s cestovinami a vidličkou popicháme, aby sa nám omáčka dostala všade. Na vrch nastrúhame syr a dáme do rúry. Pečieme kým sa nám nepripečie syr.
Zapekané cestoviny s brokolicou
Zapekané cestoviny s brokolicou
Zdroj: aNj3liQ
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
333NINJA600
3.9.2013 15:46 | |
+4 -0
ja som pridala aj karfiol!!
lujzika14
10.2.2013 13:36 | |
+6 -2
sú výborné naozaj :) ..do omáčky pridala dcéra karí korenie troška(rada vymýšla)aj s tým to je super.dakuje,za výborný recept
aNj3liQ
1.3.2013 09:43 | |
+4 -1
dobrý nápad :) vyskúšam :)
Podobné články
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...