Penne s divokou špargľou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
špargľa
1
ks
cibuľa
50
g
syrová šunka
40
g
maslo
1/4
ks
sušená čili paprička
1/2
zväzok
petržlenová vňať
300
g
cestoviny penne
štipiek
soľ
200
ml
smotana
1
PL
paradajkový pretlak
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Špargľu umyjeme, pri divokej špargli spodné časti stoniek odstránime, pri zelenej odkrojíme konce, spodné časti ošúpeme a špargľu nakrájame na menšie šikmé kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Šunku nakrájame na drobné kocky.
2.
Na veľkej panvici rozpálime maslo a cibuľu so šunkou na ňom opražíme. Pridáme špargľu a čili papričku, všetko opražíme. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno.
3.
Penne uvaríme al dente podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
4.
K zelenine pridáme smotanu a paradajkový pretlak, všetko trochu povaríme a necháme zhustnúť. Keď omáčka získa krémovú konzistenciu, pridáme penne, osolíme a okoreníme. Všetko opatrne premiešame. Ešte raz krátko zohrejeme a nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.