Zapečené ravioli s mrkvou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
raviola
štipiek
soľ
2
strúčiky
cesnaku
1/2
zväzok
trebuľka
450
g
mrkva
3
PL
maslo
štipiek
mleté čierne korenie
100
g
syr Gouda
3
ks
vajce
250
ml
mlieko
125
ml
smotana
štipiek
muškátový orech
trochu
maslo
postup
1.
Ravioli uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody, scedíme, prepláchneme studenou vodu a necháme odkvapkať.
2.
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Trebuľku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame nahrubo.
3.
Rúru predhrejeme na 200°C (teplovzdušnú na 180°C). Rozpustíme 2 lyžice masla a nastrúhanú mrkvu v ňom asi 5 minút podusíme. Osolíme, okoreníme, dochutíme cesnakom a trebuľkou.
4.
Goudu nastrúhane a rozšľaháme ju s vajcami, mliekom, smotanou, čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom a so soľou.
5.
Ohňovzdornú formu vymastíme maslom a striedavo ju naplníme vrstvami cestovín a mrkvy. Potom všetko prelejeme omáčkou a uhladíme.
6.
V strednej časti vyhriatej rúry zapekáme približne 40 minút. V prípade, že sa nákyp začne sfarbovať príliš dohneda, prekryjeme ho alobalom, aby sa nepripálil.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.