Šalát s rigatoni s lososom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
mandle
500
g
brokolica
1
zväzok
petržlenová vňať
250
ml
suché biele víno
3
plátky
citrón
300
g
filety z lososa
300
g
rigatoni
100
g
maslo
2
g
šafrán
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Plátky mandlí opražíme za častého miešania na panvici bez tuku, vyberieme a odložíme nabok. Brokolicu umyjeme, rozdelíme na ružičky, stopky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
2.
Petržlenovú vňať opláchneme a dáme variť v 125 ml vody spolu s bielym vínom, lyžičkou soli a plátkami citróna. Súčasne privedieme do varu 3 litre dobre osolenej vody na cestoviny.
3.
Lososa umyjeme, osušíme a v celu ho vložíme do vývaru. Pod pokrievkou na miernom ohni zhruba 7 minút zľahka povaríme.
4.
Rigatoni uvaríme al dente vo vriacej osolenej vode. Asi po 4 minútach pridáme pokrájané stopky brokolice a po ďalších 2 minútach aj ružičky. Všetko spolu povaríme. Cestoviny s brokolicou scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
5.
Uvareného lososa opatrne vyberieme z vývaru a rozdelíme na väčšie kúsky. Vývar precedíme a zachytíme.
6.
V menšom hrnci speníme maslo. Malou dierovanou naberačkou odoberieme bielu syrovátku, prilejeme rybí vývar a za miešania v ňom rozpustíme mletý šafran. Omáčku necháme na silnom ohni zredukovať približne o tretinu. Stiahneme zo sporáka a necháme trocha vychladnúť.
7.
Cestoviny s brokolicou prelejeme omáčkou a miešame tak dlho, kým sa rezance nesfarbia rovnomerne dožlta. Opatrne primiešame kúsky lososa, osolíme a okoreníme. Šalát podávame vlažný, posypaný plátkami mandlí.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.