Poľovnícka pečienka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzie mäso
50
g
slanina
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
70
g
masť
1
ks
cibuľa
150
g
koreňová zelenina
1
ks
paradajka
trochu
celé nové korenie
trochu
celé čierne korenie
1
štipka
tymian
1
ks
bobkový list
1
štipka
muškátový orech
300
ml
červené víno
30
g
hladká múka
30
g
maslo
50
ml
koňak
postup
1.
Odležané mäso naklepeme, husto prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme.
2.
Na pekáč dáme masť, pridáme pokrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu a paradajku, všetky koreniny a spolu opražíme.
3.
Do toho základu vložíme pripravené mäso a za občasného podlievania horúcou vodou ho v dobre vyhriatej rúre upečieme do mäkka. Počas pečenia mäso podlievame červeným vínom.
4.
Potom šťavu precedíme, zaprášime múkou, opražíme, podlejeme vodou a dobre povaríme. Hotovú pečienku ochutíme pohárom koňaku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.