Pridať recept

Dusená roštenka

ingrediencie

800 g
hovädzia roštenka
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
40 g
hladká múka
35 g
olej
30 g
masť
1 ks
cibuľa

postup

1.
Roštenku pokrájame na plátky, okraje dva razy narežeme, otrieme čistou utierkou, osolíme, okoreníme a obalíme hladkou múkou a na panvici z obidvoch strán opečieme na oleji.
 
2.
Vo väčšom kastróle opražíme na masti cibuľu pokrájanú nadrobno, zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou, pridáme opečené roštenky a prikryté udusíme do mäkka.
3.
Mäkké roštenky urovnáme na tanier, polejeme precedenou šťavou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto sa najlepšie skladuje prekrojená cibuľa
Správne skladovanie cibule: Môžeme spotrebovať naklíčenú cibuľu a ako uskladniť prekrojenú cibuľu?
Občas sa vám počas varenia stane, že nespotrebujete celú cibuľu a zvyšok musíte nejako uskladniť. Keď...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch?
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch? Ktorá cibuľa je do šalátov najlepšia?
Surová cibuľa je mimoriadne zdravá. No aj tí najväčší milovníci cibule poznajú pocit, keď je cibuľka síce...
Čierne korenie
Čierne korenie: Ako prispieva k nižšej spotrebe soli a prečo do polievok pridávať celé guličky?
Čierne korenie je zdravé, pomáha k lepšiemu tráveniu a pridaním do jedál znižujete spotrebu soli. Čo ešte?
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.