Pridať recept

Špaldová pizza pre vegetariánov

ingrediencie

Cesto

2 PL
olivový olej
5 dl
špaldová múka
1 KL
soľ
1/2 kocka
droždie
2 dl
vlažná voda

Plnka

2 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
1 PL
krupicový cukor
2 PL
paradajkový pretlak
1 konzerva
rajčina
soľ
čierne korenie

Ďalej

200 g
topinambur
200 g
čerstvé huby
2 KL
oregano
2 dl
čierne olivy
250 g
mozzarella
čierne korenie
soľ
olivový olej

postup

1.
Vo vode rozpustíme droždie, a následne zmiešame všetky suroviny potrebné na cesto. Vypracujeme ich a necháme vzniknuté cesto asi pol hodinu kysnúť. Potom ho premiesime a rozdelíme na 4 diely, z ktorých vyvaľkáme 4 pláty s priemerom veľkosti taniera. Prípadne na 2 pláty vo veľkosti plechu na pečenie.
 
2.
Nasekáme cibuľu a prelisujeme cesnak. Na olivovom oleji opražíme do mäkka cibuľu a pridáme zvyšné ingrediencie na náplň. Spolu všetko dusíme približne štvrť hodinku. Na malé kúsky nakrájame topinambury a huby na tenké plátky. Medzitým necháme v rúre nahriať jeden alebo dva plechy, pri teplote 225°C.
3.
Na korpusy nanesieme plnku a okraje necháme voľné. Potom posypeme topinamburami, olivami, hubami a bylinkami. Okoreníme a osolíme. Olivovým olejom potrieme okraje. Premiestnime na teplé plechy a budeme piecť približne 6 minút.
4.
Pred dopečením ešte na pizze rozložíme mozzarellu, vložíme ich naspäť do rúry a necháme dopiecť. Dochutíme už hotové oreganom a čiernym korením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutná domáca mozzarella? Je to ľahšie, než by ste predpokladali!
Máte radi mozzarellu? Poradíme vám, ako si ju jednoducho pripraviť doma.
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Nahraďte ním zemiaky. Je zdravší, chráni črevá, znižuje hladinu cukru
Nahraďte ním zemiaky. Je zdravší, chráni črevá, znižuje hladinu cukru
Zemiak je tradičná a obľúbená zelenina, ale nemusíme ho jesť stále. Aby sme si spestrili jedálniček, môžeme...