Rebarborová torta so snehom
8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
ks
citrón
3
ks
vajce
125
g
maslo
125
g
cukor
50
g
škrobová múčka
150
g
múka
1
KL
kypriaci prášok
1/2
KL
škorica
štipiek
mletý klinček
štipiek
soľ
Plnka
500
g
rebarbora
120
g
cukor
1
KL
citrónová šťava
50
g
med
3
PL
marhuľový lekvár
postup
1.
Citrón umyjeme, osušíme, z celého plodu nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Rozbijeme 2 vajcia a žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky na ozdobenie odložíme nabok. Žĺtky a zvyšné vajce s citrónovou šťavou aj kôrou a ostatnými surovinami vymiešame na cesto.
2.
Otváraciu tortovú formu potrieme tukom. Rúru predhrejeme na 200°C. Cesto dáme do formy a povrch vyhladíme.
3.
Rebarborové stonky umyjeme, ošúpeme a pokrájame asi na 3 cm dlhé kúsky. Rovnomerne ich rozdelíme na cesto natreté lekvárom a posypeme 100 g krupicového cukru. Pečieme asi 40 minút.
4.
Medzitým z bielkov a citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme doň zvyšok cukru a med. Tortu vyberieme z rúry a sneh nalejeme na tortu.
5.
Tortu vrátime ho horúcej rúry a pečieme ďalších 15 minút, kým sneh nezíska zlatožltú farbu. Potom ju vyberieme z rúry a necháme chvíľu odpočinúť. Tortu vyberieme z formy a necháme na kuchynskej mriežke úplne vychladnúť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.