Čokoládová roláda s marhuľami
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
3
ks
vajce
90
g
cukor
štipiek
soľ
45
g
polohrubá múka
1/2
KL
kypriaci prášok
2
PL
kakao
Plnka
100
g
smotana
350
g
tučný tvaroh
2
PL
cukor
1
balíček
instantná želatína
1
PL
marhuľovica
300
g
marhuľa
Poleva
1
balíček
biela čokoládová poleva
postup
1.
Rúru rozohrejeme na 200°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Zo všetkých surovín pripravíme cesto a natrieme na plech. Pečieme 12-14 minút, prikryté necháme vychladnúť a preklopíme na utierku, posypanú práškovým cukrom. Papier na pečenie odstránime.
2.
Zmiešame smotanu, tvaroh,cukor, želatínu a marhuľovicu. Touto zmesou potrieme piškótu. Zadný okraj necháme voľný asi na šírku 4 cm. Čerstvé marhule zalejeme vriacou vodou, ošúpeme, rozpolíme a vykôstkujeme (marhule z kompótu necháme iba odkvapkať). Ovocie pokrájame na kúsky a poukladáme na tvarohový krém.
3.
Pomocou utierky piškótu zvinieme zo širšej strany. Hotovú roládu zabalíme do alobalu, položíme na tácňu a na 20 minút dáme do mrazničky. Pred podávaním polejeme bielou čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.