Veterníky so šľahačkou
12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
ks
citrón
75
g
maslo
štipiek
soľ
125
g
hladká múka
4
ks
vajce
1/2
KL
mletá vanilka
štipiek
cukor
1
ks
žĺtok
1/2
PL
šľahačka
Plnka
200
g
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač
2
PL
práškový cukor
1
KL
mletá vanilka
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Citrón umyjeme a osušíme. Z polovice nastrúhame kôru. V hrnci necháme zovrieť 250 ml vody, maslo a soľ. Vsypeme naraz všetku múku a miešame tak dlho, kým sa cesto ako veľká hruda neoddeľuje od dna nádoby a nezanecháva tam belavý povlak.
2.
Hrniec odstavíme a cesto necháme trochu vychladnúť. Ručným šľahačom postupne vmiešame jedno vajce po druhom a zároveň pridávame vanilku, citrónovú kôru a cukor. Rúru predhrejeme na 200°C.
3.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Zdobiace vrecko s veľkým nadstavcom naplníme cestom a na plech nastriekame 12 rovnako veľkých veterníkov. Žĺtok zmiešame so šľahačkou a potrieme vrch veterníkov. Pečieme 35-40 minút dozlatista. Vyberieme z rúry a pečivo necháme vychladnúť na drôtenej mriežke. Potom všetky v strede prekrojíme.
4.
Na plnku pridáme do smotany stužovač a vyšľaháme hustú šľahačku. Pridáme do nej práškový cukor a vanilku. Veterníky naplníme šľahačkou a na povrchu ich posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.