Viedenská Sacherova torta
8
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
vajce
140
g
horká čokoláda
150
g
maslo
1
balíček
vanilkový cukor
125
g
múka
štipiek
kypriaci prášok
trochu
maslo na vymastenie
Poleva
3
PL
marhuľový lekvár
200
g
horká čokoláda
5
g
kokosový tuk
postup
1.
Dno otváracej formy vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 160°C. Na cesto rozbijeme vajcia, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a dáme na chladné miesto.
2.
Čokoládu rozlámeme a roztopíme. Ručnou metličkou ju spolu s maslom, práškovým a vanilkovým cukrom aj so žĺtkami vyšľaháme dopenista. Vmiešame múku s kypriacim práškom a so soľou a opatrne vmiešame tuhý sneh.
3.
Cesto dáme do formy, povrch vyhladíme a cesto jemne nahrnieme na okraje. Pečieme 60-70 minú, potom vyberieme z rúry a necháme 5 minút odstáť. Okraj oddelíme od formy.
4.
Tortu prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme doštičkou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyklopíme na drôtenú mriežku. Lekvár prepasírujeme cez sito a ohrejeme s troškou vody. Rovnomerne ním potrieme tortu a necháme uschnúť.
5.
Na polevu rozohrejeme čokoládu s tukom a zmesou potrieme tortu. Kým poleva stuhne, tortu dáme na plochú misu, aby poleva neskoršie pri premiestňovaní nepraskla.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.