Mexický šalát
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hlávková kapusta
2
ks
cibuľa
1
ks
paprika
4
ks
paradajka
Zálievka
4
PL
olivový olej
4
PL
vínny ocot
1
PL
horčica
1
cl
soľ
korenie biele mleté
1
cl
kryštálový cukor
petržlenová vňať
postup
1.
Bielu aj červenú kapustu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Červenú kapustu 5 minút blanšírujeme nad parou, opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, papriku zbavenú jadrovníkov na rezance a rajčiaky na osminky. Suroviny na zálievku rozšľaháme a pridáme nadrobno posekanú vňať a premiešame.
2.
Všetku zeleninu vložíme do misy, zalejeme zálievkou, zľahka premiešavame asi na 30 minút dáme na chladné miesto. Pred podávaním môžeme šalát ozdobiť olivami.
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.