Lievance s citrónovým krémom
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
ml
kyslé mlieko
100
g
práškový cukor
20
g
droždie
180
g
polohrubá múka
2
ks
vajce
olej
soľ
ríbezľový lekvár
lesné ovocie
Krém
60
g
práškový cukor
2
ks
vajce
100
ml
voda
citrónová šťava
postup
1.
V kyslom mlieku vymiešame droždie a cukor a na 1 hodinu necháme na teplom mieste. Potom pridáme vajcia, soľ a múku a dôkladne premiešame. Opäť necháme kysnúť.
2.
Vymastíme formu na lievance a opekáme lievance na nej z oboch strán. Potom ich potrieme lekvárom.
3.
Krém si pripravíme z vody, cukru, žĺtkov a citrónovej šťavy (z 1 citróna). Budeme šľahať nad parou až do zhustnutia. Tuhý sneh si vyšľaháme z bielkov, pridáme cukor a vmiešame do krému. Lievance polejeme krémom, ozdobíme ovocím a môžeme zaliať ešte troškou lekváru.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.