Pridať recept

Králik na cibuli a pive

ingrediencie

1/2 ks
králik
80 g
slanina
100 g
cibuľa
1 dl
čierne pivo
chlebová kôrka
celé čierne korenie
bobkový list
tymian
klinčeky
šafrán
soľ

postup

1.
Mäso rozdelíme na porcie, vložíme do hrnca s rozpustenou slaninou a opečieme zo všetkých strán. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opečieme dozlatista.
 
2.
Podlejeme teplou vodou, pridáme nahrubo roztlačené čierne korenie, ochutíme ostatným korením a pod pokrievkou dusíme, kým mäso nezmäkne.
3.
Mäso vyberieme a šťavu zahustíme postrúhanou chlebovou kôrkou rozmiešanou v pive. Chvíľku povaríme. Šťavu necedíme. Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať