Hrachová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
cibuľa
3
PL
olivový olej
1,5
litre
voda
500
g
hrach
5
strúčikov
cesnaku
1
PL
sardely
200
g
paradajka
200
ml
smotana
100
g
parmezán
mleté čierne korenie
čerstvá bazalka
petržlenová vňať
rasca
rozmarín
soľ
postup
1.
Na niekoľko hodín namočíme do vody hrach, potom vodu precedíme. Hrach zalejeme novou vodou a necháme ju zovrieť.
2.
Prelisujeme cesnak a pokrájame cibuľu. Speníme ich na oleji a pridáme do polievky spolu s lúpanými a pokrájanými paradajkami, sardelkami, osolíme a okoreníme. Dochutíme čerstvou bazalkou. Teplotu znížime a budeme polievku variť približne 1 hodinu, až kým hrach nezmäkne.
3.
Ponorným mixérom rozmixujeme polievku, osolíme a zjemníme ju smotanou. Na záver ju ozdobíme petržlenovou vňaťou. Parmezán, ktorý sme postrúhali podávame zvlášť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.