Hrozienkový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
práškový cukor
1
ks
vajce
2
PL
kakao
1
balíček
vajce
50
g
orechy
50
g
hrozienka
5
PL
olej
1
PL
sóda bikarbóna
1
ks
šťava z citróna
2
PL
marhuľový džem
3
dl
mlieko
300
g
hladká múka
postup
Cukor vymiešame s vajcom, pridáíme kakao a potom postupne všetky ostatné suroviny ( múku pridáme až nakoniec). Po 15-minútovom miešaní cesto vylejeme do formy vymastenej tukom a vysypanej múkou. Pečieme najprv v horúcej rúre asi 10 min., potom teplotu rúry znížime a dopečieme. Hrozienka v koláči môžeme nahradiť kandizovaným ovocím, ktoré pokrájame na kúsky veľké ako hrozienka.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.