Cesto na namáčanie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/5
liter
smotana
1
štipka
soľ
200
g
múka
2
ks
vajce
1
liter
olej
trochu
tuk na pečenie
postup
1.
Ušľaháme nahusto 0,2 litra smotany so štipkou soli. Primiešame 200 g preosiatej múky a 2 vajcia. Potom cesto prikryjeme a necháme aspoň na hodinku odležať.
2.
Do liatinového hrnca alebo fritézy nalejeme liter oleja a dáme zohriať. Ak nemáme k dispozícií teplomer, ktorý by ukázal teplotu môžeme použiť varešku, ktorú obrátime a ponoríme do použitého tuku. V prípade, že sa v jej okolí vytvárajú bublinky znamená to, že tuk má potrebnú teplotu.
3.
Premiešame opäť cesto a jednotlivé porcie do neho ponoríme. Potom ich budeme piecť v tuku z oboch strán dozlata. Upečené kúsky vyberieme naberačkou a necháme ich odkvapkať a servírujeme čo najskôr.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.