Kyslá hubová polievka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
zemiaky
250
g
čerstvé huby
1/2
KL
mletý kmín
30
g
maslo
300
ml
smotana
3
PL
hladká múka
2
PL
citrónová šťava
1/2
KL
cukor
podľa chuti
kyslá smotana
štipiek
soľ
postup
1.
Zemiaky oškrabeme, nakrájame na kocky a dáme variť do 1,5 l osolenej vody. Huby očistíme a nakrájame na plátky.
2.
Na masle opražíme huby a kmín a necháme 10 minút dusiť. V malom množstve smotany rozmiešame múku na hustú kašu, pomaly a opatrne prilievame ďalšiu smotanu tak, aby nám nevznikli hrudky. Cez cedník ju vlejeme do uvarených zemiakov a premiešame.
3.
Polievku varíme 10 minút za občasného miešania. Do uvarenej polievky pridáme aj huby spolu s vodou, ktorú pustili. Pred podávaním ochutíme kyslou smotanou a citrónovou šťavou, po pridaní smotany polievku už neprihrievame.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.