Maďarský guláš
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie mäso
2
ks
cibuľa
1
konzerva
paradajkový pretlak
3
PL
gulášové korenie
1
ks
červená paprika
1/2
kocka
masox
trochu
polohrubá múka
štipiek
soľ
postup
1.
Cibuľu nakrájame na kúsky a opražíme na oleji. Mäso umyjeme a osušíme, nakrájame na väčšie kocky a pridáme k cibuľke. Opražíme ho z každej strany, posypeme korením, zalejeme vodou nad jeho hladinu a necháme dusiť, kým nezmäkne.
2.
Ku zmäknutému mäsu pridáme plátky papriky a menšiu konzervu paradajkového pretlaku. Osolíme a pridáme masox. Necháme chvíľu povariť, potom prisypeme lyžícu alebo dve múky, aby sme guláš zahustili.
3.
Podávame ešte teplý, ako príloha môže byť čerstvé pečivo alebo ryža.
Podobné recepty
Len v skladoch mal osem tisíc a kuchyňa bola druhá najhoršia, akú kedy Novák videl! Za kvalitu jedla však dostali jedno z najvyšších hodnotení
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.