Plnený baklažán s oreganom
2
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
baklažán
200
g
tvrdý syr
3
ks
paradajka
1
ks
paprika
trochu
soľ
štipiek
oregano
štipiek
bazalka
3
PL
olivový olej
postup
1.
Baklažán umyjeme a pozdĺžne rozkrojíme. Vnútro vydlabeme a poriadne osolíme. Necháme pol hodiny odležať pri izbovej teplote, potom umyjeme pod tečúcou vodou.
2.
Paradajky a papriku umyjeme a nakrájame na kúsky. Zmiešame s vnútrom bakažánu, pridáme trochu soli, korenie a premiešame. Zmesou naplníme vnútro baklažánu, navrch nasypeme strúhaný syr.
3.
Do pekáča dáme olej a podlejeme vodou. Položíme doň baklažán a dáme piecť na pol hodiny pri teplote 180°C. Podávame s čerstvým pečivom. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.