Karfiolová polievka
6
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
2
ks
zemiaky
700
ml
zeleninový vývar
200
ml
mlieko
200
ml
smotana
1
PL
hladká múka
20
g
maslo
trochu
petržlenová vňať
štipiek
soľ
štipiek
korenie
postup
1.
Maslo dáme do väčšieho hrnca a zahrejeme, posypeme múkou a vymiešame zápražku. Karfiol umyjeme a rozoberieme, pridáme ho k maslu spolu s nakrájanými olúpanými zemiakmi. Zalejeme vývarom a mliekom, osolíme. Necháme variť asi 25 minút.
2.
Polievku potom rozmixujeme, dolejeme smotanu a necháme ešte prejsť varom. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.