Pridať recept

Hrachové krokety

ingrediencie

600 g
hrach
2 ks
vajce
1 PL
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1 strúčik
cesnaku
trochu
múka
trochu
maslo na vyprážanie

postup

1.
Uvarený hrach scedíme a prelisujeme. Dáme ho do misy a osolíme.
 
2.
Pridáme vajcia, posekanú petržlenovú vňať, čierne korenie a roztlačený cesnak. Vypracujeme hustú hmotu a necháme ju vychladnúť.
3.
Z vychladnutej hmoty robíme 1 cm vysoké krokety, ktoré obaľujeme v múke.
4.
Opekáme na horúcom masle.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Brokolicovo-syrové krokety
Takto ste brokolicu ešte neskúšali: Vyprážaná chuťovka s roztekajúcim sa syrom
Brokolicové krokety ako fantastická pochúťka k telke či extra chutná príloha.
VIDEO: Hrášok – sladký, jemný a sýty
Populárna strukovina, ktorú miluje snáď každý, zasýti a prekvapí svojou jemnosťou i sladkosťou.
hrach
Hrach
Vedeli ste o tom, že hrach sa v gastronómii pokladá za zeleninu, ale botanicky patrí medzi ovocie? Je to...
Zemiakové krokety
Rýchle krokety bez šúpania zemiakov
Perfektný tip na silvestrovské pohostenie alebo len tak k telke. Kto má rád kroketky, zamiluje si aj tieto...