FOTORECEPT: Okrúhly krehký ovocný koláč
7
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
múka polohrubá
160
g
maslo
90
g
práškový cukor
1
ks
vajce
podľa chuti
hrozno
podľa chuti
nektarinky
postup
1.
Z preosiatej múky, masla, vajíčka, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto, ktoré zabalíme do alobalu a necháme v chladničke 2 hod. odpočívať.
3.
A vyložíme ním dno a bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 24cm ale môže byť aj väčšia, cesta bolo dosť.
4.
Cesto popicháme vidličkou a uložíme naň ovocie (môže byť ľúbovoľné, kto má aké rád) a podľa chuti posypeme škoricovým cukrom.
5.
Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25-30 minút) Po upečení necháme koláč vychladnúť a môže sa ešte posypať práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.