FOTORECEPT: Čučoriedkovo-malinový koláč z krehkého cesta
8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
múka polohrubá
160
g
maslo
50
g
práškový cukor
1
ks
vajce
1/2
balíček
vanilkový cukor
1/2
ČL
mletá škorica
plnka
podľa chuti
čučoriedka
podľa chuti
maliny
250
g
jemný tvaroh
2
PL
práškový cukor
postup
1.
Z preosiatej múky, masla, vajíčka, mletej škorice, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto a necháme v chladničke 1 hod. odpočívať.
2.
Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy) troška cesta som nechala na kvietky...
3.
Tvaroh si vymiešame s cukrom.
4.
Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme tvarohovú plnku.
5.
Uložíme naň ovocie. Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky a poukladáme na koláč. Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25-30 minút) Po upečení necháme koláč vychladnúť a môže sa ešte posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.