Pridať recept

Rizoto s hubami

ingrediencie

250 g
ryža
100 g
karotka
4 PL
olej
300 g
čerstvé huby
400 ml
hubový vývar
2 ks
cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
drvená rasca
cibuľová vňať

postup

1.
Na časti rozohriatom oleji speníme nahrubo pokrájanú cibuľu a huby pokrájané na plátky. Osolíme, okoreníme a dusíme, až kým sa neodparí voda, ktoré pustili huby.
 
2.
Prepláchnutú a odkvapkanú ryžu opražíme na zvyšnom oleji, pridáme huby a zalejeme vývarom a necháme zovrieť za stáleho miešania. Prikryjeme rizoto a v mierne predhriatej rúre dusíme približne štvrť hodinku. Na záver pridáme pokrájané karotky a necháme ešte v rúre približne aspoň 10 minút. Na záver rizoto na tanieri ozdobíme vňaťou mladej cibuľky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...