Veľkonočná torta
6
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
220
g
krupicový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
3
ks
vajce
250
ml
mlieko
250
ml
olej
Plnka
1
balíček
vanilková krémová nápĺň
200
ml
mlieko
3
PL
práškový cukor
Na ozdobu
100
g
marcipán
postup
1.
Vo väčšej mise zmiešame preosiatu múku, kypriaci prášok, cukor a vanilkový cukor. Pridáme vajcia, mlieko, olej a všetko ručne dohladka vymiešame.
2.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s papierom 26 cm. Vložíme do predhriadtej rúry a pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút. Či je cesto upečené, vyskúšame vpichnutím špáradiel.
3.
Náplň do torty pripravíme z krémovej náplne, mlieka a práškového cukru podľa návodu na obale. Vychladnuté tortový korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme. Do cukrárskeho vrecka odoberieme 3 PL náplne. Polovicou zvyšnej náplne natrieme spodný diel korpusu a prikryjeme vrchným dielom. Druhú polovicu náplne použijeme na potretie povrchu a okrajov torty. Odložíme do chladničky.
4.
Marcipán rozvaľkáme a formičkami vykrajujeme z neho kvietky rôznych veľkostí. Marcipánové ozdoby poukladáme na tortu a dozdobíme gumovými cukríkmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.