Farebná ovocná torta
6
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
100
g
krupicový cukor
80
g
tuk
200
g
hladká múka
Na ozdobenie
1
pohár
jahodový džem
podľa chuti
kiwi
podľa chuti
modré hrozno
podľa chuti
pomaranč
podľa chuti
jahody
2
balíčky
želatína v prášku
postup
1.
Múku preosejeme s cukrom na dosku, pridáme rozdrobený tuk, žĺtky a všetko spracujeme na krehké cesto. Vyvaľkáme z neho kruhový plát na tortovú formu s priemerom 30 cm.
2.
Cesto opatrne prenesieme do formy a vyformujeme okraje. Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a doružova upečieme.
3.
Vychladnutý koláč potrieme jahodovým džemom, aby sa nám želatínová vrstva nevsiakla. Úhľadne poukladáme kúsky ovocia a zalejeme prehľadnou želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu.
4.
TIP: Takýto druh cesta môžeme použiť aj do kovových košíčkov, ktorých pomocou si pripravíme malé koláčiky. Plníme rovnako ako ovocnú tortu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.