Viedenský rezeň
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
1
ks
citrón
800
g
teľacie stehno
hladká múka
strúhanka
soľ
olej na vyprážanie
postup
1.
Klasický viedenský rezeň pripravíme z plátka teľacieho mäsa, ktorý by mal mať hrúbku približne 5 mm a odkrojíme ho z teľacieho stehna cez vlákna. Mäso jemne naklepeme, najlepšie cez fóliu, potom sformujeme do pôvodného tvaru a osolíme.
2.
Takto pripravené teľacie rezne obalíme v hladkej múke, vyšľahaných vajíčkach a v preosiatej strúhanke. Rezne dáme do vyššej vrstvy oleja a vyprážame z oboch strán dozlata.
3.
Potom ich vyberieme z oleja, necháme odkvapkať a zbavíme ich prebytočného oleja na papierových obrúskoch. Servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu sa najčastejšie volia varené zemiaky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.