Celozrnná žemľovka
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
chlieb
1
kg
jablko
mletá škorica
med
mlieko
olej
vaječný bielok
postup
V miske ohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom med. Potom namáčame plátky chleba alebo bagiet a vrstvíme do predpripravenej vymastenej zapekacej misy. Jednotlivé vrstvy chleba prekladáme vrstvami jabĺk a posýpame škoricou, podľa seba zvolíme plátky alebo nastrúhané jablká. Poslednou je chlebová vrstva. Na ňu vylejeme vyšľahaný sneh a rozotrieme po celej šírke.V rúre napokon necháme zapiecť zhruba 30 minút.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.