Pridať recept

Souvlaki

ingrediencie

800 g
bravčové mäso
2 ks
citrón
soľ

Marináda

200 ml
biele víno
1 ks
cibuľa
6 PL
olivový olej
3 strúčiky
cesnaku
3 PL
citrónová šťava
1 KL
cukor
4 ks
bobkový list
1 KL
kurkuma
1 KL
kari korenie

postup

1.
Na kocky nakrájame mäso vo veľkosti vlašského orecha.
 
2.
Marináda: Z cukru, citrónovej šťavy, nadrobno pokrájanej cibule, prelisovaného cesnaku, vína, korenín a oleja. Dôkladne premiešame, a vložíme do nej mäso, ktoré necháme marinovať 12 hodín na chladnom mieste, najlepšie cez noc.
3.
Na špajdle po odstátí nastokneme mäso a pomaly opekáme na drevenom uhlí za občasného obracania a potierania zvyšnou marinádou.
4.
Na záver mäso posolíme a servírujeme s kolieskami citróna na pokvapkanie a s omáčkou, ktorú sme si pripravili z hustého bieleho jogurtu a cesnaku, ktorý sme rozotreli so soľou. Podávame s chlebovými plackami alebo gréckym šalátom choriatiki.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Spices: Turmeric roots and powder shot from above
VIDEO: Kurkuma efektívne bojuje s mnohými neduhmi, ak...
Okrem chutných a farebne zaujímavých jedál nám táto korenina otvára cestu k sile východnej, prírodnej...
Ako udržať citróny šťavnaté a svieže až 6 týždňov?
Jednoduchý trik ako predĺžiť životnosť obľúbeného citrusového ovocia a užívať si jeho sviežu chuť až niekoľko týždňov.
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
TOP
Marinované bravčové mäso
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Ako dosiahnuť jemné, chutné a zároveň šťavnaté mäso? Tajomstvo spočíva v marináde s jednou nezvyčajnou...