Poťahová hmota na tortu zo želatíny
15
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
9
g
maslo
4
g
plátková želatína
45
g
med
250
g
práškový cukor
17
g
studená voda
postup
1.
Najskôr preosejeme práškový cukor v mixéri. Plátkovú želatínu nakrájame na menšie kúsky, aby sa nám lepšie roztopila. Následne namočíme do vody.
2.
Med roztopíme na panvici na miernom ohni, pridáme želatínu s vodou (zamiešame) a maslo. Počkáme, kým sa roztopí a opäť zamiešame.
3.
K práškovému cukru prilejeme želatínovú zmes a mixujeme. Vzniknutú hmotu vyberieme. Pripravíme si dosku s posypaným práškovým cukrom, na ktorej hmotu vypracujeme.
4.
Hmotu vložíme do potravinárskej fólie a dáme na chvíľu odležať do špajze. Nie je potrebné ju dávať do chladničky. Pred rozvaľkaním môžeme hmotu trošku spracovať.
5.
Poťahovú hmotu vyvaľkáme na doske s posypaným práškovým cukrom. Následne už môžeme hmotu položiť na tortu, zahladiť, aby nám nevznikli hrudky a zvyšnú hmotu odkrojiť.
6.
Konečný výsledok je na Vašej predstavivosti.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.