Pridať recept

Babičkine judášky

ingrediencie

120 g
maslo
50 g
krupicový cukor
3 ks
vaječný žĺtok
1/4 liter
mlieko
30 g
kvasnice
500 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
1 PL
citrónová kôra
trochu
mak

postup

1.
Pripravíme si kvások z kvasníc, trochy múky, cukru a mlieka. V mise rozotrieme maslo, cukor a žĺtky a primiešame pripravený kvások. Zamiešanú masu osolíme a prisypeme citrónovú kôru, zvyšok múky a podľa potreby dolejeme mlieko. Vypracujeme pevné, no vláčne cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto vyklopíme a tvarujeme z neho dlhé tenké valčeky. Tie stáčame do špirál a kladieme na vymastený plech. Necháme chvíľu podkysnúť.
3.
Nakysnuté judášky potrieme žĺtkom, posypeme makom a upečieme vo vopred vyhriatej rúre.
4.
Po vychladnutí môžeme rozkrojiť na dve polovice, natrieť maslom, marmeládou alebo medom a spojiť, alebo len pocukrovať a podávať vcelku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať